vsshowroom_0156

Over ons

De Marbrerie Vansype is 4 generaties geleden opgericht door overgrootvader Georges Vansype. De zaak was toen vooral gespecialiseerd in het op maat verwerken van natuursteen voor funeraire toepassingen.

Na de overname door grootvader Georges Vansype werd er naast de funeraire toepassingen ook natuursteen verwerkt voor binnen toepassingen zoals venstertabletten, vloeren alsook voor buitentoepassingen zoals dorpels in Blauwe Hardsteen.

Na de overname door de derde generatie Jean-Luc Vansype samen met zijn echtgenote Mieke Van Rompaey is de zaak in een versneld tempo gegroeid. Een nieuwe toonzaal om de klanten beter te dienen, een nieuwe atelier om in gunstige omstandigheden te kunnen werken en een  vernieuwd machineperk om nog nauwkeuriger en sneller te kunnen werken.

Naast de funeraire kunst specialiseert de Marbrerie Vansype zich vooral in binnenhuisdecoratie zoals het maken van keukenwerkbladen en het inrichten van badkamers met natuursteen. Ook worden er met nieuwe materialen gewerkt zoals composiet.

Met de aankomst van de vierde generatie Philip Vansype en zijn echtgenote Ariene Vidal heeft de Marbrerie Vansype zich nogmaals versterkt. Een volledig vernieuwde toonzaal en de nieuwste CNC machine zorgen ervoor dat wij de klanten nog beter kunnen dienen en dit in de familiale sfeer dat de Marbrerie Vansype al 4 generaties kent.