Maatwerk

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat gevormd werd door het ondergronds stollen van magma en dat bestaat uit verschillende mineralen. Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Graniet  wordt over heel de wereld ontgonnen en komt dus ook in alle kleuren voor. Graniet is zeer duurzaam, slijtvast en zuurbestendig en is daardoor zeer geschikt voor keukenwerkbladen of buitentoepassingen zoals grafzerken.

Marmer

Marmer is een gemetamorfoseerd kalksteen. Een kalksteen dat onder hevige druk verhard is tot marmer.  Marmer is door zijn veelzijdigheid aan kleuren en motieven enorm gevraagd product voor binnenhuisdecoratie. Keukenwerkbladen in marmer zijn enorm populair, maar aangezien marmer niet zuurbestendig is en ook gevoeliger voor krassen en vlekken vergt deze materie veel meer onderhoud . Marmer is meer geschikt voor het bekleden van badkamers of voor wandbekleding.

Witsteen

Witsteen is een zeer zachte steensoort die bestaat uit verharde kalk. Witsteen wordt vooral in Frankrijk ontgonnen en komt in veel verschillende soorten voor die variëren van kleur, hardheid en aantal fossielen. Witsteen is bij ons niet geschikt niet voor buitentoepassingen omdat ons klimaat hier niet voor geschikt is.

Blauwe Hardsteen

Blauwe hardsteen is een kalksteen met een min of meer uitgesproken blauwgrijze kleur die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten crinoiden. (Dit zijn kleine skeletjes van zeelelies, diertjes die op de bodem van ondiepe zeeën leven). Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde vormde zich in de loop van honderden jaren de Blauwe Hardsteenlaag. Blauwe Hardsteen wordt ook in België ontgonnen.

Blauwe Hardsteen komt in verschillende afwerkingen voor. De grijs geschuurde afwerking voor buitentoepassingen zoals dorpels, dekstenen, trappen. De donker verzoete en gepolijste afwerking voor binnen toepassingen. Blauwe hardsteen komt in veel verschillende kwaliteiten voor, maar wij werken enkel met de beste kwaliteit.

Composiet

Composiet is een samenstelling van verschillende materialen. Composiet bestaat hoofdzakelijk uit kwartsiet gemengd met kleurpigmenten, granietkorrels en polyesterhars. Hoewel composiet een natuurlijk ingrediënt bevat, kan het geen natuurproduct genoemd worden.

Composiet is in alle kleuren en afwerkingen te verkrijgen. Sommige composieten gelijken sterk op natuurstenen zoals marmer. Zo kan je dus een keukenwerkblad hebben die er uitziet zoals marmer, maar zonder de nadelen.

Composiet is zuurbestendig, niet poreus, waterdicht en is uiterst gemakkelijk te onderhouden en is dus zeer geschikt voor keukenwerkbladen.

Wij werken met volgende merken:

Silestone: http://belgie.silestone.com/
Compac: http://en.compac.es/quartz/
Diresco: http://www.diresco.be/nl
Santamargherita: http://www.santamargherita.net/
Caesarstone: http://www.caesarstone.be/
Unistone: https://www.brachot.com/nl/unistone
Technistone: http://www.technistone.com/en/
Hanstone: http://hanstone-quartz.com/